Igår (den 26 januari 2012) träffades vår user group för första gången! Vi höll till i KAN Malmös lokaler som bjöd på pizza och öl. Vi är en grupp på 9 personer där de flesta härrör från HTML/JS eller Flash.

Huvudsakligen träffades vi för att lära känna varandra och agendan var löst sammansatt. Vi höll på från 18 till strax efter 23 så det blev många intressanta diskussioner!

Vi hade med oss Johan Lopes från Adobe över Skype  som berättade om nyheterna i Adobe Edge pre release 4. Johan är just nu på en konferens i Schweiz som heter gotoAndSki(); som kombinerar piståkning med utvecklarkonferens. http://switzerland.gotoandski.com/

Anders Ringqvist summerade Copenhagen JS senaste träff, där man bland annat talade om en ny teknik för att ladda upp stora filer, eller snarare om uppladdningen avbryts så fortsätter den där den avslutade. Tror det var Köpenhamnsbaserade Video 23 som stod bakom tekniken. Anders kommer att hålla en presentation på Copenhagen JS nästa träff som är i Malmö på Börshuset den 16 februari som heter ”Understanding undefined”.http://copenhagenjs.dk/2012/01/26/february-meetup-malmo/

De diskussioner som dök upp under kvällen handlade om olika IDE, språkjämförelser, webstandarder, tech demos, och massa annat!

Vi har inte hunnit hitta något bra namn på gruppen ännu, förslag mottages gärna ;)

Vi ses igen den 8 mars (vi vet ännu inte var det hålls) där följande körs:

Jag hoppas att fler vill komma och lyssna på föreläsningar och delta i diskussioner. Alla är välkomna! Följ mig på Twitter (@flashpatric) för mer info kring nästa meetup!